Ebe Pınar Gözünden

Tarihi çelişki : Ne zaman Doğuracağım ?

Eğer biri size şu gün doğuracaksın diyorsa oradan hemen kaçın!

Bir kadının hamile olduğunu öğrendiği andan itibaren düşünmeye başladığı şey bebeğine ne zaman kavuşacağıdır hele ki 30’lu haftaları geçince doğumum nasıl olacak? ne zaman olacak diye başka bir şey düşünemez olur…

Arkadaş paylaşımları, google aramaları, uzmanlara soruların büyük çoğunluğu hep bu yöndedir.

Tarihi çelişki: ” Ne zaman Doğuracağım?”  cevaplıyorum …ama kaçmayın :)

doğumun bir saati var mı

Hamilelik süresi son adet tarihinin ilk gününden itibaren ortama 280 gün 40 haftadır. 38.- 42.hafta arasında olan doğumlar da miadında gerçekleşmiş olarak kabul edilir.( Kocatepe K.- Hafta Hafta Hamilelik )

Tahmini doğumu tarihinizi hesaplamak için ise, son adet tarihinizin ilk gününe yedi gün eklenir ve üç ay geriye gidilir. İlk kez anne olacaklar için on beş gün, daha önce doğum yapmış anneler için on gün eklenmesi gerekliliği Hypnobirthing Mongan Metodu kitabında da belirtilmiştir.

Doğum tarihiniz adı üzerinde “Tahmini Doğum Tarihi” dir. Çünkü bu tarihin kesinliğini etkileyen çeşitli faktörler vardır;

  1.  Takvimdeki ayların uzunlukları bir birinden farklı ( biri 28 olurken diğeri 31 gün ) oluşu,
  2. Son adet tarihinizin başlama gününü yanlış hatırlayabilirsiniz,
  3. Adet görme süreleri de aylar içinde farklılık gösterebilir(düzensiz adet görme),
  4. Yumurtlama (hamile kalmaya müsait zamanınız) âdetin başlama gününden ortama 14.gündür.
  5. Hamile kalmanızın üzerine adet görmüş olabilirsiniz,
  6. Ultrason ile bakıldığında ise kalp atışlarının duyulması, kesenin görülmesi hamile olduğunuzun kanıtıdır. Ancak, tıpkı çocukların gelişimlerinde faklılıklar olabileceği gibi anne karnında gelişen bebeğinde gelişimi farklılık göstererek haftalarda farklılık yaratabilir.

Bu nedenle; doğumunuz için hamilelik sürecinin otuz sekizinci ve kırk ikinci haftaları arasına odaklanabilirsiniz. İllaki soranlar olur ise, doktorunuz/ ebeniz ile de konuşurken “ ağustos sonuna doğru…”, “ subat başı gibi …” diyerek cevaplayabilirsiniz.

Tahmini doğum tarihinizin bu koşullar altında fevkalade bir önemi yoktur. Muayenelerinizde bebeğiniz sağlıklı, siz sağlıklı ve güçlü olduğunuz sürece şu kadar gün geçti düşüncesi ile baskı altında kalmanıza izin vermeyin.

Eğer tahmini doğum tarihine kesin gözü ile bakarsanız olası gecikmelere kendinizi hazırlamazsanız bekleme günleri size zarar verebilir. Örneğin;

  •  Meraklı, endişeli, iyi niyetli yakınlarınız hala doğurmadın mı diye sizi kontrol edebilir ve kötü senaryolar ile sohbetlerinizi zenginleştirebilir,
  • Doktorunuz son beş gün- iki gün- günü geçti diyerek sizi telaşlandırabilir- suni sancı verelim, sezaryene alalım gibi tekliflerde bulunabilir,
  • Bebeğinizin sağlığa ilgili yavaş yavaş endişe duymaya ve neden doğmuyor diye diye saatler akmaz olur.

Bu durumlar da sizin yapmanız gereken en önemli şey, gevşemeye ve beklemeye devam etmektir. Bebeğiniz ne zaman doğacağını bilir. Bedeninize ve bebeğinize güvenin.

Tezkere alacak asker gibi takvimden günleri kırmızı ile çizmeyin mümkün ise takvime bakmayın :) Doğumdan birkaç zaman sonra bile özleyeceğiniz anlar bunlar…

Elbette diğer anne olanlar gibi, sizinde bebeğinize kavuşacağınız miss gibi kokusunu duyacağınız, kadife tenine dokunacağınız, göğsünüzde ısıtacağınız günler gelecektir. Er ya da Geç…

Sevgiler,

Ebe Pınar MALLI

http://www.facebook.com/GebBeHamileDanismanlikHizmetleri

https://twitter.com/MalliPnar

http://instagram.com/gebbepinar

Pınar Mallı

Hamilelik sırdaşınız, doğuma hazırlık danışmanınız ve doğum sonrası destekçiniz Geb-be.com un Kurucusu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Önce Allah’a sonra, bebeğime ve bedenime güveniyorum. Yazınız için size cok cok teşekkür ederim!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu